csütörtök 21. október 2021

Tájékozódjon

 


Az EU és

a nagyvilág
közösen?- A tények -

Az arab tavasz, a Száhel-övezet, az ukrajnai forradalom: Afrikában alultáplált emberek száma 165 millióról (1990) 209 millióra nőtt 2006-ig. A természeti erőforrások, melyeket, a nemzetközi kereskedelemben adnak, vesznek, beleértve az EU-ban működő vállalatokat, a világ legbrutálisabb konfliktusait tápláltákat.
Vajon az EU, mint egyedüli szereplő nem sokkal nagyobb befolyással rendelkezik a globális kihívások kezelésében, mint ha az egyes országok egyenként cselekednek? Tehet az EU bármit is, hogy ezt megváltoztassa?
Megelőzhető mindez közös uniós fellépéssel?

 

 

- Mit tehet az EU? -

 

Az EU külpolitikai szerepét egyfelől az Európai Külügyi Szolgálat (EEAS) diplomáciai karon keresztül tölti be. Mint egységes szervezet, ez képviseli az EU stratégiai érdekeit, és különböző témákban segíti fenntartani a partnerséget és párbeszédet a kulcsfontosságú nemzetközi szereplőkkel. Az európai szomszédságpolitikán keresztül az EU a déli és keleti szomszédjaival együtt dolgozik a politikai együttműködés és a gazdasági integráció előmozdítása érdekében. Külföldön az EU-t számos uniós delegáció képviseli, melynek funkciói hasonlóak egy nagykövetségéhez.

 

A Közös Biztonság és Védelempolitikával az EU célja, hogy megerősítse a nemzetközi biztonságot és békét. Számos békefenntartó műveletet és civil missziót hajtott végre világszerte, amelyekkel a konfliktus-megelőzéstől kezdve a határellenőrzésen át a helyi rendőrség kiképzéséig különböző feladatokat végzett el.

 

- LATEST NEWS ON THIS TOPIC -
  • "Vajon az EU minden külső fellépése követi a szolidaritás és az igazságosság elvét?"
  • "Az EU-nak más országok felé milyen erkölcsi felelőssége van?"
http://www.initiative-ixe.eu/